Food

Couscous met kip en sojaboontjes

Wat hebben we mazzel gehad met het mooie weer. Het liefst eet ik dan een salade of barbecue. Bij een barbecue vind ik de gezelligheid zo fijn! Maar bij een salade vind ik het gewoon makkelijk. Ik grijp naar ingrediënten in mijn koelkast of ik zoek een recept wat makkelijk te maken is. Het leek mij leuk om de komende tijd wat meer van dat soort recepten te delen. Iets wat snel en makkelijk te maken is. Vandaag dus een salade: Couscous met kip en sojaboontjes.

Het begon eigenlijk toen het boven de 25 graden was. Ik heb dan om 7 uur nog geen trek, zeker niet om in de keuken te staan waar het nog wat warmer wordt door het gas. Ik had als idee om een koude pastasalade te maken. Tot ik totaal geen zin had in fusili of iets dergelijks. Ik kwam op het idee om een salade te maken met couscous. De couscous had ik meegenomen tijdens het verhuizen, dus ik wist dat ik dat nog in de kast had staan. Couscous is het griesmeel van harde tarwe met een zachte smaak.

Couscous met kip en sojaboontjes

 • 200 gr couscous
 • 200 ml water
 • 1/2 bouillonblokje
 • Cherrytomaten
 • 1/2 ui
 • Kipreepjes
 • Sojabonen
 • Muntblaadjes
 • Zout en peper

Bereiding:

 • Kook het water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de couscous in een ovenschaal en voeg het water hier aan toe. Laat de couscous afdekt zo’n vijf minuten staan.
 • Maak de couscous los met een vork en laat het goed afkoelen.
 • Snijd alle groenten klein en voeg die toe wanneer de couscous goed is afgekoeld.
 • Zout en peper kan je toevoegen naar smaak.
 • -Dek de salade nu af en laat het koud worden in de koelkast.

Eet smakelijk!
Liefs, Beaudine

Leave a Reply