Persoonlijk

Ik heb die ene rotziekte overwonnen

Hoe moeilijk ik dit ook vind, ik vind gewoon dat ik eerlijk moet zijn tegen jullie. Ik heb echt heel lang getwijfeld maar vandaag vertel ik deel 1 van mijn levensverhaal.

Op 30 mei 1994 om 16.11 uur werd ik in Apeldoorn geboren. Ik was een rustige baby, sliep na 2 weken ’s nachts door, had als 3 jarige leeftijd waterpokken en ging op mijn 4e naar de kleuterschool. Ik was een lieve en gelukkige kleuter. Totdat ik opeens een knobbel had. Mijn leven en het leven van mijn ouders veranderden in een nachtmerrie!!

1998

In augustus 1998 mocht ik naar de kleuterschool.

Na 6 weken merkte mijn moeder dat ik een knobbel in mijn buik had. De huisarts stuurde mij naar het ziekenhuis en die stuurden mij gelijk weer door naar het AMC in Amsterdam.  Daar kregen mijn ouders te horen dat ik een tumor had in mijn linker nier. Gelijk de volgende dag kreeg ik chemo. Volgens de artsen was het een makkelijke tumor die goed te behandelen was.

Intensive Care werd een vaste plek.

Van alle chemo’s werd ik goed ziek en dit was weer niet goed voor de aanstaande operatie. In totaal ben ik in mijn leven 7 keer geopereerd soms met hele heftige reacties waarbij IC (Intensive Care) een vaste plek werd voor mij. Wat dus een makkelijke tumor was werd een tumor met ongekende gevolgen.

beaudine-missbeaudine-kanker-strijder

Artsen wisten niet wat ze moesten doen met mij en welke chemo ik het beste kon hebben. Doordat ze zomaar iets gedaan hadden, waarbij ze dachten dat het zou helpen, werd ik alleen maar zieker. In totaal lag ik ruim een jaar in het ziekenhuis, waarbij ik 3 keer op het IC lag omdat het zo slecht met mij ging. Ik had een mooie, lange bos krullen maar, helaas door alle chemo’s en bestralingen ben ik die kwijt geraakt.

30 cm grote litteken.

Ik had veel vocht in mijn buik, dit was niet zo goed voor mijn andere organen. Ook mijn milt was aangetast en deze werd ook verwijderd evenals mijn nier.

Verder heb ik een grote litteken van ongeveer 30 cm over mijn buik. Heel veel verdriet en ongeloof, ik ben niet veel naar school geweest. Eigenlijk kan je zeggen nooit. Ik kreeg wel school in het ziekenhuis maar, dat is niet te vergelijken met school in een klas met vriendjes en vriendinnetjes.

Misschien snappen jullie nu nog meer dat ik achter de quote : ‘Enjoy the little things in your life’ sta. I wil het leven kleur geven en genieten van alle kleine dingen. Wat ik ben zo ontzettend blij dat ik hier nog ben en ik vind dat ik daar echt voor de volle 100% van moet genieten.

Liefs,

Beaudine

Lees hier het vervolg: De volgende bom… Alopecia

Leave a Reply