Food

Peppadew tapenade

Ik weet nog goed dat mama peppadew tapenade kocht bij een kraampje op de markt. En eerlijk ik vond het heerlijk. Toen ik het er samen met mijn moeder over had tijdens mijn verjaardag, besloot ik de keuken in te duiken en te kijken of ik de wel bekende peppadew tapenade kon maken.

Een peppadew is een zoete-pikante peper uit Zuid-Afrika. Peppadew zitten vaak in een glazen potje(bij de olijfolie) of in een doorzichtig bakje(bij de olijven). In de peppadews is roomkaas gespoten. De peppadews zou je ook kunnen serveren tijdens een lekkere borrel. Vandaag maken we er een tapenade van die super lekker is op crackers of brood.

Peppadew tapenade

  • Peppadews
  • Feta (witte kaas)
  • Philadelphia

Instructies:

  • Zet de keukenmachine klaar en voeg hier de peppadews aan toe. Wanneer je peppadews gebruikt uit een doorzichtig bakje, kun je dit bakje later weer gebruiken om de tapenade te bewaren!
  • Wanneer de peppadews klein zijn: voeg de feta toen. Ik heb de plak even in zessen verdeeld.
  • Vervolgens voeg je eetlepels Philadephia toe. Ongeveer heb ik er de helft van een bakje ingedaan. Het is de bedoeling dat de tapenade smeuΓ―g is geworden.
  • Zet de tapenade even in de koelkast, zo wordt hij iets harder.

peppadew-tapenade-borrelen-borrel-wine-crackers-wijn-eten-food

Eet smakelijk!
Liefs, Beaudine

Leave a Reply