Food

Vlechtbrood met suiker en kaneel

Wat is het toch weer lekker weer. Ik bloei echt helemaal op wanneer het zonnetje schijnt. Ik had daarom zo’n zin om iets lekkers te bakken! Tijd voor een gevlochten brood met suiker en kaneel! Yum! Check it out!

Het vlechtbrood van vorig jaar met Nutella was zo’n succes, dat ik dit keer een vlechtbrood met suiker en kaneel gemaakt.

Vlechtbrood met suiker en kaneel

  • Koopmans mix voor witbrood
  • 275 ml water (handwarm)
  • 20 gram boter (op kamertemperatuur)
  • Gesmolten boter
  • Suiker
  • Kaneel
  • Bloem voor op het aanrecht

Bereidingswijze:

  • Doe in een beslagkom de mix en de boter en voeg het water toe.
  • Ik heb het gewoon met de hand gedaan. Aan het begin heb ik met deeghaken gekneed, daarna heb ik met mijn handen het deeg verder gekneed.
  • Vorm het deeg tot een bal. Laat het deeg in de kom en dek deze af met vershoudfolie.
  • Nu kan het 10 min. rijzen. NIET in de koelkast gewoon lekker op het aanrecht laten staan!
  • Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol nu het deeg tot je een vierkant/rechthoek hebt.

vlechtbrood-kaneel-suiker-blondamsterdam-bakken-3

  • Ik heb voldoende boter gesmolten in de magnetron, daarna heb ik de lap ingesmeerd met boter. Hierna heb ik lekker veel suiker en kaneel over de lap gestrooid.
  • Rol nu het deeg op tot je één grote rol hebt.
  • Laat het begin dicht maar snij hem daarna doormidden. Ik heb het zelf met een broodmes gedaan!
  • Sla nu de stukjes elke keer over elkaar heen.
  • Leg de vlecht op de bakplaat.
  • Over het vlechtbrood leg je een schone theedoek want het moet nu 45 min. rijzen.
  • Na 25 min. heb ik de oven aangezet op 200 graden.
  • Na 45 min. bak je het brood onder in de oven op ongeveer 25 min. gaar en bruin. Wij hebben een super oven en bij ons was die met 10 minuten klaar. Het is dus even kijken hoelang hij bij jou in de oven moet.
  • Nu kan je heerlijk genieten van je gevlochten brood!

Wat vind jij: ziet hij er niet ongelofelijk lekker uit?

Eet smakelijk!
Liefs, Beaudine

Leave a Reply